Review van lekkerlevenmetminder.nl

Het is natuurlijk ook altijd leuk om weer wat nieuwe planners te testen voor de Grote LekkerLevenMetMinder.nl-plannertest. Ook dit jaar heb ik weer een aantal mooie gevonden. Vandaag kun je genieten van een review van de A-Journal planner.

Praktische informatie:
❤ Engelstalig
❤ Een week op twee pagina’s (pagina = een royale A5), inclusief weekend. Het weekend krijgt evenveel ruimte als één doordeweekse dag
❤ Geen tijdsindeling, maar wel 20 regels per dag (9 per weekenddag) om zelf in te vullen
❤ Ruimte voor wekelijkse to do’s, lijstje met mensen om te bellen/mailen, notities en ‘memorable moments’
❤ Elke maand begint met een overzicht met to do’s, goals, not to do’s, tijd voor familie/vrienden, me-time, ideas, to pay, to receive en ruimte om de maand te beoordelen
❤ Achterin zit een papieren envelop om papiertjes in te bewaren
❤ Véél ruimte voor lijstjes: o.a. afspraken voor 2021, doelen voor 2021, dingen die je in 2021 gaat doen (en dan onderverdeeld in o.a. creatieve projecten, ontspanning, reisjes, persoonlijke en professionele ontwikkeling, etc.), maten (van jezelf!), cadeau-ideeën, inspirerende woorden, leuke winkels die je hebt gevonden, films die je wilt zien, boeken die je wilt lezen, familie/vrienden met wie je tijd door wilt brengen, spaardoelen, groene doelen, hoe je jezelf over 10 jaar ziet (ook weer onderverdeeld in verschillende onderdelen), en nog meer lijstjes die je zelf kunt invullen.
❤ Harde kaft met een stevig lint. Ik heb de gele variant, maar hij is ook verkrijgbaar in blauw, mintgroen of met linnen kaft
❤ De My Journal Agenda is verkrijgbaar voor 15,99 euro. Voor de linnen planner (die wat meer planmogelijkheden lijkt te hebben) betaal je 24,99 euro.

Looks
De A-Journal is behoorlijk strak. De agenda heeft een harde kaft, in een mooie gele kleur. Voorop staat ‘My Journal 2020’ en een veertje, subtiel in een witte kleur. Je kunt ‘m dichtdoen met een elastiek; vind ik zelf altijd wel een pluspunt.

Indeling
De indeling lijkt me redelijk duidelijk. Je kunt in deze planner heel gemakkelijk je maand plannen en aan de hand daarvan je week indelen. Trouwens ook een pluspunt: op elke pagina staat welk weeknummer het is. Dat zie je niet overal en ik merk wel dat ik dat érg handig vind.

Dat je hier zelf de tijdsindeling moet invullen, kan een nadeel zijn. Maar: er zijn in ieder geval wel regeltjes en zo hoef je ook niet beperkt te zijn tot bijvoorbeeld werktijden.

Je ziet dat de indeling vooral focust op het stellen van doelen en het behalen ervan.

Je kunt vrijwel elk doel op een lijstje noteren en doordeweeks heb je ook genoeg ruimte om dingen echt concreet af te strepen.

De agenda begint bijna in het nieuwe jaar, op maandag 30 december. Hij loopt door tot en met de eerste week van januari. En tijdens die laatste maanden (of lang ervoor) kun je natuurlijk ook alvast de lijstjes invullen met plannen voor 2021. Die sluiten daar mooi op aan.

Als je een drukke planner gewend bent, dan is dit misschien een beetje te basic voor je. Ik vind het wel fijn: overzicht, geen onnodige poespas en duidelijk die focus op de doelen.

Klik hier om de hele review te lezen

Deel uw mening