Coffee o’clock
6 x Eigen Barista
We hebben weer wat lekkers voor jullie, want bij weekend hoort lekkere koffie. En als we niet bij die leuke koffietentjes kunnen zitten, doen we het gewoon lekker zelf! Samen met jullie hebben we de lekkerste koffie’s verzameld. En ja, daar hoort ook een Espresso martini bij?
Vietnamese ijskoffie
Of je nou in vietnam geweest bent of niet, deze is echt de moeite waard. Volgens het recept gaan er 2 theelepels gecondenseerde melk in, maar als je van zoet houdt (we do) kan daar best een klein scheutje bij hoor.
– 1 shot espresso
– 2 theelepels gecondenseerde melk
– Gecrushed ijs
Begin met de gecondenseerde melk en het gecrushede ijs en voeg vervolgens de verse koffie toe. Even doorroeren en klaar.
Echte Cappuccino
Jaaa natuurlijk kennen we die allemaal al wel. Maar hoe heurt het eigenlijk echt? Een Cappuccino bestaat voor 1/3 uit espresso, 1/3 warme melk en 1/3 melkschuim.
– 1 shot espresso
– Melk (naar keuze)
Verwarm de melk in een pannetje, kannetje of met je melkschuimer en oefenen maar!
Red Velvet Latte
Lekker hip en stiekem ook best fijn zo’n zoet bakkie af en toe! Een echte eye catcher en helemaal niet moeilijk om zelf te maken ?
– 1 eetlepel bietensap
– 1 eetlepel melk chocolade (hele kleine stukjes)
– 1 shot espresso
– 200 ml melk
Verwarm al kloppend de melk in een pannetje tot deze bijna kookt. Roer in een (mooi) glas alvast de bietensap, koffie en chocolade zodat deze vast kan smelten. Schenk de warme melk er overheen, roer goed door en schep er tot slot nog wat melkschuim bovenop.
Peppermint moccha
We horen je denken: bijzondere combinatie.. Maar neem van ons aan dat deze echt verassend fris en lekker is.
– 2 koppen zwarte koffie
– 2 eetlepels cacaopoeder
– ½ theelepel pepermuntsiroop
– Optioneel: 2 theelepels suiker
– 70 ml melk
Verwarm de melk en zet 2 koppen zwarte koffie. Meng deze vervolgens met de pepermuntsiroop, cacao, (suiker) en melk, even roeren en klaar.
Zoeeeeete Ijskoffie
Over cheaten gesproken: zeker niet de meest gezonde keuze maar absoluut de moeite waard. ?
– 2 shots espresso
– 4 theelepels vanille aroma
– 1 theelepeltje cacaopoeder
– Flinke scheut melk
– 4 bolletjes vanille-ijs
– 7 ijsklontjes
– Blender
Verwarm de melk en zet de espresso’s. Meng de espresso shots, melk en vanille aroma en zet 20 minuutjes in de koelkast om af te koelen. Meng hierna het mengsel met de ijsklontjes en het vanille-ijs in de blender en smullen maar.
Espresso Martini
Omdat het weekend is kan deze natuurlijk niet ontbreken, de enige echte koffie cocktail klassieker. Cheers!
– cocktailshacker
– 1 shot espresso- 50 ml wodka
– 20 ml koffielikeur (bijvoorbeeld tia maria)
– 10 ml vanillesiroop
– 1 beker crushed ijs
– Optioneel: snufje zout & mokka- of koffieboontjes
Zet een espresso en laat deze even afkoelen. Vul de cocktailshacker met de wodka, koffielikeur, vanillesiroop, espresso, (veel) ijs en optioneel een snufje zout. Schut het geheel goed zodat er een schuimig laagje op ontstaat. Schenk het geheel in een (martini)- glas en garneer evt met 3 koffie- of mokkaboontjes.
-
Kitchen Journal$27.99 $27.99