Review op kedootjes.nl

We leven in een tijdperk dat vrijwel alles digitaal gaat, we communiceren via whatsapp en shoppen voornamelijk online. Het gebruiken van een digitale agenda zou dan ook een logische keuze zijn. Toch gebruik ik het liefste een (ouderwetse) papieren agenda. Ik ben namelijk gek op het maken van lijstjes met to do’s. Wat ik zo fijn vind aan een papieren agenda is dat je alles noteert, waardoor je je hoofd leeg maakt. Zodra het op papier staat hoef je er zelf niet meer aan te denken, wat voor rust zorgt. Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht kunnen we langzaamaan al doelen gaan stellen. Een van mijn doelen is meer rust, meer tijd voor ontspanning. Dus weg met die vervelende to do’s die door mijn hoofd spoken. Afgelopen jaar heeft me de My Journal agenda geholpen om wat meer overzicht te creëren. Deze agenda is perfect voor een planner als mij; genoeg plaats voor je afspraken, to do’s, doelen en ideeën. Buiten het praktische, ziet hij er ook nog eens heel stylisch uit!

Weekoverzicht
Ik heb een voorkeur voor agenda’s met een weekoverzicht. Zo zie je namelijk in een oogopslag wat er op de planning staat. Dit mis ik aan agenda’s met een bladzijde per dag. Waar ik mezelf voor moet behoeden is dat ik iedere dat iets plan. Dit deed ik in het verleden wel eens vaker, maar ik merk dat ik dit niet prettig vind. Het is fijn als je 2 avonden per week geen afspraken hebt opstaan, af en toe eens even niets doen is niet onverstandig.
Wat ik zo fijn vind aan de My Journal agenda is dat er buiten een duidelijk weekoverzicht ook nog plaats is om andere dingen te noteren. Vooral als je naast je werk een huishouden, blog en webshop hebt is dit een uitkomst.

Doelen en ideeën
Soms heb ik periodes waarin ik bruis van de ideeën. Op de gekste momenten vallen me de leukste ideeën in. Deze schrijf ik allemaal op in mijn agenda, mocht ik ze later weer vergeten zijn. Ook hier is voldoende ruimte voor in de My Journal agenda. Iedere maand heeft een eigen overzicht, waar je de doelen, ideeën en afspraken voor die maand kunt noteren. Zo word je een beetje op weg geholpen. Bij een nieuwe maand hoort toch altijd een nieuw begin en het is goed om jezelf af en toe wat nieuwe doelen te stellen.

Ook noteer ik in dit maandoverzicht altijd mijn uitgaven en inkomsten. Sommige maanden zijn duurder dan anderen en het is goed om hier voorafgaand over na te denken. Zo kom je aan het eind niet voor verassingen te staan. Ik ben namelijk iemand die het nodig heeft om overzicht te hebben, ik word heel onrustig in mijn hoofd als ik het overzicht kwijt ben.

Checklists
Ik maak voor alles lijstjes, dat doe ik al van jongs af aan. De afgelopen maanden zijn heel druk geweest omdat we een huis hebben gekocht en al die maanden hebben geklust. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en door het maken van lijstjes heb ik weer overzicht. (lang leven het overzicht) Weet je wat ook zo prettig is aan die lijstjes? Dat je een voldaan gevoelt krijgt als je een punt kunt afvinken.

De My Journal agenda helpt je op weg met lijsten als ‘voorjaarsschoonmaak’, ‘administratie bijwerken’, ‘meenemen op vakantie’. Maar heeft ook voldoende lege pagina’s voor je notities, eigen lijsten of to do’s. Voor mij ideaal!

Nog meer lijstjes
Achterin de agenda vind je nog meer invullijsten. Altijd goed om je goals voor 2019 op papier te zetten. Zo heb je niet alleen een agenda, maar ook een dagboek. Leuk om naderhand nog eens terug te lezen!

Klik hier om het hele artikel te lezen

Deel uw mening